Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Sposoby zarabiania przez internet, Przecież nie będe szukał w google ;)
IIFF

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Proszę Was o doradzenie, może macie za sobą jakieś fajne zarobki, na robieniu czegoś w miarę interesującego(choć niekoniecznie, praca nie musi być zabawą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). W googlach nie będe szukał, nie uważam by strony najwyżej umieszczone były jakimiś oszustwami czy coś, ABSOLUTNIE NIE, ale myślę że bardziej w tym temacie trzeba polegać na opinii.

Co potrafię robić... Pisać, Tworzyć grafikę, znam anigielski w stopniu średnio zaawansowanym, programować nie lubię, poza zaprojektowaniem szablonu nie robię nic samodzielnie. Co by było dla mnie? Coś w stylu "napisz i wypozycjonuj"? Wiem z doświadczenia że nie warto.

Proszę niech ktoś coś doradzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

-----

Na robieniu stronek zarabia się dobrze jeśli ma się dostęp do klienta. Dobry klient to klient biznesowy, a taki klient nie kupi strony u gimnazjalisty/licealisty zazwyczaj. W innym przypadku jesteś skazany na robienie stronek po kilkaset złotych, a jeszcze jak masz to podzielić na dwóch to w ogóle gra nie warta zachodu, zwłaszcza, że zrobienie strony trwa na prawdę długo jeśli robi się ją pod klienta.
Oczywiście od tej reguły bywają wyjątki, ale z moich obserwacji tak to właśnie wygląda zazwyczaj.

Wspomniane SEO, usługi wokół SEO to znacznie łatwiejszy pieniądz i łatwiej znaleźć klientów - przy odrobinie wiedzy z programowania tą ścieżkę Ci polecam, bo można sporo zautomatyzować. Np. swego czasu napisałem bardzo prosty projekt do obsługi wielu małych stronek. Była jedna baza, parser tekstowy i kilka dodatków, które z przygotowanego tekstu wypluwały gotowe strony z linkowaniem wewnętrznym itp. Potem zamawiałem teksty za jakieś śmieszne pieniądze i stawiałem strony zapleczowe pod punkty w stałych SWL'ach. Efekt był całkiem niezły i strony łatwo wchodziły i szybko zarabiały na siebie.
+Quote Post
Janusz1200

-----

Cytat(athabus @ 2.03.2012, 13:05:01 ) *
Na robieniu stronek zarabia się dobrze jeśli ma się dostęp do klienta. Dobry klient to klient biznesowy[...] W innym przypadku jesteś skazany na robienie stronek po kilkaset złotych, a jeszcze jak masz to podzielić na dwóch to w ogóle gra nie warta zachodu, zwłaszcza, że zrobienie strony trwa na prawdę długo jeśli robi się ją pod klienta.

Dokładnie tak
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 14:02