![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie czy dopuszczalne jest coś takiego że załóżmy mam kontroler setup:
Czyli w moim wypadku działa to tak iż Kontroler inicjuje model i widok następnie przepisuje do zmiennej w tablicy funkcję pobierającą dane z modelu i tą że zmienną umieszczam w widoku. Czyli jak by nie patrzeć widok pobiera zmienną z kontrolera a nie bezpośrednio z modelu? Czy ja się już pogubiłem? Praktycznie wszędzie pisze jako że widok ma pobierać dane z modelu, jak to ustosunkować w moim wypadku? Z góry dzięki za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. Ten post edytował Przem4S 7.03.2012, 21:24:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie taką jedną znalazłem:
Cytat One other big difference about MVC is that the View does not directly bind to the Model. The view simply renders, and is completely stateless. In implementations of MVC the View usually will not have any logic in the code behind. This is contrary to MVP where it is absolutely necessary as if the View does not delegate to the Presenter, it will never get called. Jak to rozumiesz - bo ja już zgłupiałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 13:12 |