![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie czy dopuszczalne jest coś takiego że załóżmy mam kontroler setup:
Czyli w moim wypadku działa to tak iż Kontroler inicjuje model i widok następnie przepisuje do zmiennej w tablicy funkcję pobierającą dane z modelu i tą że zmienną umieszczam w widoku. Czyli jak by nie patrzeć widok pobiera zmienną z kontrolera a nie bezpośrednio z modelu? Czy ja się już pogubiłem? Praktycznie wszędzie pisze jako że widok ma pobierać dane z modelu, jak to ustosunkować w moim wypadku? Z góry dzięki za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. Ten post edytował Przem4S 7.03.2012, 21:24:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu myślałem że w kontrolerze mam przypisać tylko model do zmiennej i przekazać go do widoku, a w widoku zrobić coś w stylu:
Ale wtedy wydaje mi się że i tak wszystko opierało by się na kontrolerze który to przekazywałbym model. Po prostu już się pogubiłem czy naginać to jeszcze do wzorca czy jest ok. Ale uzyskałem odpowiedź za którą serdecznie dziękuję. Leci pomógł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 04:21 |