![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Staram się napisać webowy interfejs do obsługi poczty e-mail. Napotkałem taki problem:
Polecenie LIST zwraca strumień danych (numer wiadomości i jej długość). Strumień odczytuję funkcją fread, ale ma on ograniczenie do 8192 bajtów, w związku z czym muszę zapętlić wyświetlanie aż do końca strumienia. I tutaj pojawia się pytanie: co wpisać w warunku pętli, aby w momencie kiedy strumień się skończy, skrypt przestał wyświetlać zmienną? Pozdrawiam. Ten post edytował Barton 6.03.2012, 18:17:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, wszystkie sposoby są prawidłowe. Przy ściąganiu samych wiadomości zaobserwowałem co jest przyczyną. Mianowicie po sciągnięciu wiadomości bufer jest zapełniany dalej, losowymi znakami... całkowicie tego nie rozumiem.
Funkcja odczytywania maili wygląda tak:
Cała reszta kodu nie ma nic do rzeczy gdyż jedynie otwiera połączenie i loguje co idzie sprawnie, ale na życzenie mogę wstawić. Wynik powyższej funkcji wygląda mniejwięcej tak: [treść ściągniętej wiadomości e-mail][ciąg całkowicie losowych znaków wypisywanych aż do timeout'u] Ma ktoś jakiś pomysł skąd się one biorą? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 15:43 |