Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JS]Zapisywanie wciśniętego klawisza w inpucie
JustHuman4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Jestem troszkę cienias w JS więc proszę Was o pomoc (wydaje mi się że to jest banalne). Chciałbym mieć jakiś input w którym pokazywano by wciśnięte klawisze na klawiaturze. Wciskamy np klawisz "A", w inpucie pojawia się "A,". Po odświeżeniu oczywiście wszystko znika, żeby nie było ;P
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Niktoś

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Ja popieram Orzeszekk, to się chyba nazywa programowanie modułowe.Jest znacznie szybsze niż programowanie od podstawa ,chociaż wartałoby znać podstawy.Dla mnie każdy sposób jest dobry jeśli spełnia swoje zadnie.
kamil4u pójdziesz do pracy to nie będą Tobie kazali programować wszystko od podstaw bo to mało wydajne tylko korzystać z gotowych modułów,dlatego wartałoby znać biblioteki jquery w przypadku js,i umieć się nimi posługiwać.
Wyobraź sobie sytuacje kiedy musiałbyś napisać w js ,fancy box lub dialogbox.Ty piszesz od podstaw ,a ktoś implementuje biblioteki jquery,a efekt ten sam.Ty robisz to w 3 dni, ktoś w 2h,czyja praca będzie wydatniejsza?Z kogo szef będzie bardziej zadowolony?
Ja teraz załadowałem sobie ,bibliotekę jquery ,która robi mi piękniutkie zaokrąglenia na divach, i nie wyobrażam sobie teraz ,żebym miał się bawić hacki/tricki na każdym divie w css'ie aby takie zaokrąglenia zrobić na przeglądarki z silnikiem gacko,webkit już nie mówię o IE, wcale się o to nie martwię bo robi to za mnie ta biblioteka.Po prostu robię:
$(#element").corner(); i gotowe.

Ten post edytował Niktoś 4.03.2012, 15:03:01
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:34