![]() |
![]() |
--noobek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Może kod: Kod function LoginExist($login){ global $pdo; $query = $pdo->prepare("select * from UZYTKOWNICY where LOGIN=':login'"); $query->bindParam(':login', $login, PDO::PARAM_STR); $result = $query->execute(); if($result == FALSE){ return false; } else{ return true; } } Problem w tym ze zawsze zwraca true... nie mam już sił próbowałem na milion sposobów. |
|
|
![]() |
--noobek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
KOLEGO naucz się czytać! Pisałem, że próbowałem tak jak radziłeś i nie działa tez. I nie to jest bledem a to, że $result nie jest klasą, tak jakby przypisanie nie działoło, gdy uzywam
Kod global $pdo; a potem dawłem samo :user i to w ogole nie dziala.$query = $pdo -> prepare("select * from UZYTKOWNICY where LOGIN=':user'"); $query -> bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR); $result = $query -> execute(); //tu jakby sie cos walilo [code] dla twojej wiadomosci: probowałem robić tak, że robiłem [code]$user="'".$user."'"; TAK SAMO PISALEM, że to co miałem wczesniej DZIALALO,(ta druga funkcja, a zrobione analogicznie), a teraz nie dziala ani to ani to. Wiec jak masz pisac pierdoly to się nie odzywaj. Ktos inny może wie o co kaman? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 02:58 |