![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebny jest skrypt w php (lub czymś innym), który ustawiałby automatycznie wysokość iframe tak aby strona automatycznie dopasowywała się do strony wczytywanej w iframe . Strona wczytywana w iframe pochodzi z innego serwer jest obca! I niestety nie umiem php (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) a chcem jedynie zrobić jeden prosty serwis, lecz nie moge bo nie wiem jak wykonać mój problem opisany powyżej. Jeżeli znajdzie się dobry człowiek który mi w tym pomoże będe wdzieczny (mogą być gotowe skrypty z innych stron, odnośniki itp). Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat stary ale natknąłem się na niego więc odpisuje, być może się komuś przyda
Jeśli chcemy uzyskać automatyczną iframe zmieniająca wysokość w zależności od ładowanej w niej zawartości możemy zamiast używać skryptów, zrobić to prosto modyfikując ustawienia iframe Tworzymy 2 dokumenty - pierwszy nazwę "ramka1.htm" drugi "ramka2.htm" W ramce1 ładować się będzie ramka2, a w ramce2 ładować się będą strony z odnośnikami _self Strony nie musza być na tym samym serwerze, może być to jakakolwiek strona z internetu Ramka1 jest naszym głównym dokumentem i ona ukazuje cały efekt "auto iframe" Kod: Dokument "ramka1":
Drugi dokument "ramka2.htm":
w iframe w miejsce adres_twojej_strony - oczywiście wpisujemy adres naszej strony internetowej która będzie się otwierać w ramce Można tu wpisać adres strony z innego serwera jak również adres strony z naszego serwera, np index.htm Działa pod każdą przegladarka Ramki są ustawione tak aby były przeźroczyste. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 11:06 |