![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem dotyczący systemu głosowania. Nie wiem jak się do tego zabrać, otóż: Mam tabele fotki gdzie zapisywane są: id zdjęcia oraz jego tytul i link oraz tabele users gdzie są zapisywane: id usera oraz jego nick, haslo etc System głosowania ma służyć do możliwości oddania głosu + oraz - na obrazek i wyświetlać aktualną liczbę głosów, największym problemem jest aby jeden user mógł zagłosować tylko jeden raz na dany obrazek. Jakieś pomysły lub gotowe rozwiązania? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak też własnie chce zrobić.
Tylko nie mam pojęcia jak mam wyciągąć id userów. Bo zkładam że mam tabele fotki_user a w niej pola: ID , id_fotki, id_userów i w id_fotki mam id danego zdjecia natomiast w id_userów mam spis id użytkowników po przecinku np: 1,3,5,14? tylko nie mam pojęcia jak dodawać kolejne id do id_userów danej fotki, i jak później sprawdzać czy takie id już jest... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:49 |