![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bawię się z php i powoli coś się tworzy, lecz napotkałem problem.
Napisałem (za pomocą tutoriali) skrypt rejestracji i logowania + profil użytkownika. Profil użytkownika zmieniłem tak by wyświetlana była napisana przez niego wiadomość/notka/komentarz... jeszcze nie wiem za bardzo co (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Następnie dodałem edycję owej notki pobierając zmienne dla danego ID usera. Klikając w link 'Edytuj" przechodzi do pliku 'edit.php' wyświetlają się pola tekstowe, wypełniam je i klikam submita, teraz powinna nastąpić aktualizacja rekordów za pomocą
i właśnie w tutaj zacząłem się gubić. Gdy klikam submita, zamiast zaktualizować rekordy przekierowuje mnie w taki sposób edit.php?id= Plik edit.php wygląda tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) czytałem o tym wczoraj ale wypadło z głowy. Wszystko działa jak powinno,
Dzięki wielkie. jednak nie działa jak powinno ;/ Owszem baza jest teraz uaktualniana, ale gdy wejdę do edycji i nie zaktualizuję tylko cofnę się do strony profilu by podejrzeć notatkę, jest pusta. Wychodzi na to że przechodząc do edit.php od razu wysyła formularz, który jest pusty. Mógłby ktoś poprawić kod i wytłumaczyć o co kaman? Albo podać jakiś sposób na wstawienie zmiennej jako domyślną wartość pola tekstowego tak by formularz przesłał już istniejącą wartość zamiast pustych zmiennych. edit.php:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:31 |