Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Sposoby zarabiania przez internet, Przecież nie będe szukał w google ;)
IIFF

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Proszę Was o doradzenie, może macie za sobą jakieś fajne zarobki, na robieniu czegoś w miarę interesującego(choć niekoniecznie, praca nie musi być zabawą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). W googlach nie będe szukał, nie uważam by strony najwyżej umieszczone były jakimiś oszustwami czy coś, ABSOLUTNIE NIE, ale myślę że bardziej w tym temacie trzeba polegać na opinii.

Co potrafię robić... Pisać, Tworzyć grafikę, znam anigielski w stopniu średnio zaawansowanym, programować nie lubię, poza zaprojektowaniem szablonu nie robię nic samodzielnie. Co by było dla mnie? Coś w stylu "napisz i wypozycjonuj"? Wiem z doświadczenia że nie warto.

Proszę niech ktoś coś doradzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Imo fajny sposób na zarabianie dla młodej osoby w internecie to SEO, a dokładnie usługi dla firm zajmujących się SEO. Można tu zarobić na wiele sposobów takich jak tworzenie contentu (zarówno śmieciowego jak i wartościowego), tworzenie stron pod SWL, tworzenie zaplecza tematycznego, handel punktami z SWL itd. Część z tych rzeczy można zrealizować bezkosztowo, ale te najlepiej płatne wymagają małych inwestycji (tak ~1000zł) i kilku miesięcy cierpliwości zanim pojawią się większe zyski. Spraw dosyć ciekawa, nawet niezbyt monotonna, a jak ktoś ma głowę na karku to nawet nie wymaga aż tak dużo pracy.

Wypadałoby jednak mieć kogoś z działalnością gospodarczą, kto zgodziłby się wystawiać faktury bo większość firm może tego wymagać.

BTW jak nie masz wygórowanych oczekiwań finansowych to zgłoś się na pw, może miałbym kilka zleceń na postawienie stronek i opiekę nad nimi pod względem contentu, linkowania itp. Mogę nawet zatrudnić Cię bez faktury na umowę o dzieło. Warunek, że jesteś osobą poważną i godną zaufania, a nie szukasz sposobu na łatwy i szybki zarobek pracując 30 minut dziennie - bo tak to tylko w reklamach piramid finansowych jest.

Ten post edytował athabus 29.02.2012, 17:24:02
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:12