![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam (chyba nietypowy) problem z galerią zdjęć. Posiadam dość dużą galerię (187 zdjęć), które są powrzucane do trzech sliderów (do jednego 160, do drugiego 17 i do trzeciego 10). Problem polega na tym, że czasami po załadowaniu strony, pewne (losowe) zdjęcia są zniekształcone, a czasem wyświetlają się normalnie, przykładowo, powinno być normalnie: (IMG:http://wrww.anti.cal.pl/nw2/2.jpg) a czasem jest: (IMG:http://wrww.anti.cal.pl/nw2/1.jpg) Kiedyś strona była tylko w HTMLu, i nigdy takich problemów nie było. Potem dodałem shoutbox, więc musiałem zmienić na PHP i wtedy takie problemy zaczęły się pojawiać (także na localhoście). Ktoś ma pomysł, czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić? Czy może to mieć związek z tym, że galeria dość dużo waży i serwer 'nie nadąża' ładować kolejnych zdjęć i dlatego się zniekształcają? Podgląd live strony jest tutaj: Strona Poodświeżajcie kilka razy stronę i zobaczcie, czy u Was też tak jest, czy może tylko mi się tak wyświetla. Z góry dzięki, Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem w pierwszym poście jaki to ma sens?
<li style="display: list-item;"> listuje takie tagi jak span, div i p (instead of)zamiast tagu li.Może widzisz w tym sens bo ja nie.Sam element li już listuje więc po co listować za pomocą css?Chcą pokazać schowany element to można było użyć block,gdzie sam tag li jest elementem blokowym. Ogólnie źle napisany slajder ,jeśli z galerią takie jaja wychodzą. Ten post edytował Niktoś 24.02.2012, 21:01:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem w pierwszym poście jaki to ma sens? <li style="display: list-item;"> listuje takie tagi jak span, div i p (instead of)zamiast tagu li.Może widzisz w tym sens bo ja nie.Sam element li już listuje więc po co listować za pomocą css?Chcą pokazać schowany element to można było użyć block,gdzie sam tag li jest elementem blokowym. Ma sens. Schowany element <li> pokazuje się za pomocą display:list-item i koniec (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli zastosujesz na nim display:block nie będzie to już element listy a zwykły element blokowy. Element listy jak najbardziej zachowuje się jak element blokowy, ale nie jest to zwykły <div> bo jeśli by tak było to jaki sens w ogóle używać list? Dla przykładu: stworzy listę, której trzeci element będzie zwykłym divem a co za tym idzie nie będzie posiadał punktora przed sobą - tym się właśnie różni display:block od display:list-item Dlatego nie wydaje mi się, żeby autorzy jQuery zjechali tutaj w jakikolwiek sposób sprawę. edit: Cytat Ogólnie źle napisany slajder ,jeśli z galerią takie jaja wychodzą. A no i jeśli już to nie źle napisany slajder, tylko źle napisany framework (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak już mamy kogoś obwiniać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował vonski 24.02.2012, 21:11:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:43 |