![]() |
![]() |
--tomek1973-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W jaki sposób określić parametru linku w stylu typu inline?
Nie wiem, czy napisałem dostatecznie jasno, więc postaram się na przykładzie wytłumaczyć o co mi chodzi. Mam taki kod w <head> </head>, który definiuje mi wyświetlanie się linków.
Wyświetlam to, używając kodu:
Chciałbym to jednak zrobić metodą inline, czyli: <a href=" ..." style=""> ... itd Niesety nie wiem jak to napisać, aby linki activ, visited i hover wyświetlały się inaczej. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?? Z góry dzękuję! |
|
|
![]() |
--tomek1973-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dokładnie tak jak mówi vonski.
Chcę aby link był koloru czerwonego , visited link koloru żółtego , a hover link koloru czarnego. (taki przykład) Dokładnie wiem jak to zrobić za pomocą "External style sheet Internal style sheet" (wg.W3s) Jednak pomimo, że jest to metoda niezalecana, z czego sobie zdaję sprawę, chcę to zrobić metodą "inline"(wg.W3s) i nie umiem, nie wiem gdzie znaleźć, jak to zrobić. Chodzi mi o coś takiego: Kod ten jednak definiuje kolor linka, jeden dla wszystkich rodzajów. Znaczy to, że link jest czerwony, visited link jest czerwony i hover link jest czerwony. A ja chcę aby każdy z nich miał inny kolor! Być może jest to niemożliwe?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ...tego też nie wiem Inne metody nie wchodzą w grę, gdyż piszę e-mail w html, a ze względu na ilość wyszukiwarek i urządzeń które istnieją, a w których może to być odczytywane ryzyko rozsypania się się wszystkiego jest bardzo duże, dlatego polecono mi tabelki i styl inline. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:02 |