![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek prośba do moderatorów by rozdzielić wątek na dwa.
Cytat Chodzi ci o JEE czy nie trafilem, jesli mozesz opisz na co sie przerzuciles z jakich powodow jakie ma wady i zalety w poprowaniu do php twoje nowe narzedzie Osobiście jestem w trakcie "przesiadki" na JEE i w żadnym wypadku nie można moich wypowiedzi traktować tutaj jako wypowiedzi kogoś kto ma z tą platformą spore obycie. Prosiłeś o wypisanie wad i zalet tej platformy względem PHP tak więc i takie zestawienie znajdziesz poniżej, miej jednak na uwadze, że jak już wspomniałem JEE (a nawet i wiele elementów JSE) nie jest mi tak dobrze znaną technologią jak PHP, które znam od dobrych kilku lat. Na pewno z wielu wad/błędnych rozwiązań nie zdaję sobie nawet sprawy (brak wystarczającego doświadczenia), a jest ich na pewno cała masa - jak w każdym języku/platformie, szczególnie takiej która swoje początki miała w połowie lat 90 i dbała o wsteczną kompatybilność (to akurat zaleta) kosztem pewnych decyzji/rozwiązań (np. typy generyczne będące na dobrą sprawę jedynie lukrem składniowym). Subiektywna lista: Język:
Platforma:
Tych punktów mogłoby tutaj być więcej. Ale PHP nie jest wcale jakimś niewyobrażalnym badziewiem. Jak każdy język ma spore możliwości, a w dobrych rękach można w nim stworzyć na prawdę świetne projekty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat To dlaczego mówisz, że wątek nie przerodził się w nim konstruktywnego? Może ja odpowiem-bo każdy ma swoje preferencje programistyczne.Jakiekolwiek przekomarzanie się co jest lepsze chyba nie ma sensu.Jeden będzie stosował lock w memcache, bo mu tak wygodniej ,drugi użyje do tego crona. PS.Ja uważam ,że dokonałem prawidłowego wyboru szkoląc się w C#.NET ,język coraz bardziej staje się powszechnym zważywszy ,że w tym języku w większości programuje się teraz na urządzenia mobilne.C#.NET można łatwiej zintegrować z innymi językami programistycznymi.Jedyna wada to darmowe hostingi,których praktycznie nie ma,albo można na palcach policzyć, ale może się to kiedyś zmieni.Lubię ten język ,ale to są tylko moje preferencje i nie będę się kłócił ,czy jest lepszy. Ten post edytował Niktoś 24.02.2012, 17:03:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:15 |