![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzisiaj chciałem pokazać , że php nie służy tylko do tworzenia stron.
Lubie się bawić więc z małą pomocą znajomego stworzyłem sobie skrypt w php którym steruję diodą LED. Całość jest oparta o CDC-IO (LINK). Funkcje:
Chciałem też dodać , że ta jedna dioda to jest przykład można podpiąć pod to 10 diod i nimi sterować, można też np. gasić światło w pokoju będąc 500km od domu. Czego tylko człowiek zapragnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Udostępniam skrypt nie jest on napisany jakoś optymalnie, jest tylko przykładem jak to wygląda. (Mogłem w sumie napisać ładnie funkcje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) KOD:
żeby całość chodziło wymagana jest klasa: PHP SERIAL A tutaj przykładowy filmik jak to wygląda: http://youtu.be/X8CEi_AFMlo Wiem, że jakość filmu jest do "dupy" w najbliższym czasie pojawi się ładny filmik w HD (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xxdrago 9.02.2012, 19:00:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam zrobiłeś obudowę do tego serwera? I z ciekawości jaki masz tam zasilacz?
I co miałeś na myśli pisząc, że pełni rolę "mózgu" domu? Ten post edytował Fifi209 23.02.2012, 17:51:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:33 |