![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim.
Mam skrypt, w którym za pomocą zaznaczenia opcji 'checkbox' chcę wykonywać parę działań. Ale coś mi to wszystko nie chce działać. Oto skrypt 'index.php':
a to skrypt, gdzie przesyłane są dane:
Taki mam problem. Chcę aktualizować status użytkownika i choć instrukcja if - else działa [tzn. pokazuje info, że udało się], to w bazie nie zmieniło się nic, czyli polecenie UPDATE nie zadziałało. Chodzi mi też o wysyłanie listu, gdy klikam na wybrane osoby [dla przykładu mam dwie osoby], to chyba funkcja explode() działa tak, że powinna rozpisać te stringi przesyłane przez formularz, np. jasio@o2.pl, malgosia@o2.pl. A mi to nie działa, gdzie tu popełniłem błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dziwnego, bo w kodzie który podałeś, nie ma nigdzie zdefiniowanej zmiennej stat, a chyba nie korzystasz z register globals. Oprócz tego, pole checkbox o nazwie stat nie ma żadnej wartości (value=) Poczytaj trochę o debugowaniu kodu, zaczynając od vardumpów co linijka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) przechwytywanie błędów, po różnego rodzaju firephp itp. Bez tego będziesz wiecznie błądził w kodzie i tracił czas na szukanie błędów Ten post edytował Daimos 20.02.2012, 20:55:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:07 |