![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim.
Mam skrypt, w którym za pomocą zaznaczenia opcji 'checkbox' chcę wykonywać parę działań. Ale coś mi to wszystko nie chce działać. Oto skrypt 'index.php':
a to skrypt, gdzie przesyłane są dane:
Taki mam problem. Chcę aktualizować status użytkownika i choć instrukcja if - else działa [tzn. pokazuje info, że udało się], to w bazie nie zmieniło się nic, czyli polecenie UPDATE nie zadziałało. Chodzi mi też o wysyłanie listu, gdy klikam na wybrane osoby [dla przykładu mam dwie osoby], to chyba funkcja explode() działa tak, że powinna rozpisać te stringi przesyłane przez formularz, np. jasio@o2.pl, malgosia@o2.pl. A mi to nie działa, gdzie tu popełniłem błąd? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do updatu to mam tak:
Status - zrobiłem jak radziłeś i kod działa tylko nic nie wykazuje...
ale w pliku action.php dałem $stat = 1; co też nie wiele zmienia, bo zawsze jak zmieniam, to i tak zmienia się na wartość 1 [i to jest zrozumiałe], ew. można to zrobić za pomocą if -else, ale czy nie da się tak to napisać, aby automatycznie kod zmieniał na wartość odwrotną, np. gdy ma wartość 0 to zmienia na 1 i odwrotnie? Co do adresów to zmieniłem trochę kod na:
co nie wiele zmienia, bo wyświetla się jedynie wiadomość, że jest to tablica. Proszę, pomóżcie Ten post edytował andrzejlechniak 20.02.2012, 20:36:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 10:36 |