![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Rozpocząłem swoją przygodę z Ajaxem i nigdzie nie mogę znaleźć tutoriala odnośnie kreowania samych okienek, wszędzie pchają jakieś zaawansowane moduły (galerie itp.). Mi chodzi tylko o sam szkielet. Tzn.: Klikam na link, który wywołuje Ajaxa wykonującego operacje na pliku php i chciałbym, aby po skończeniu operacji pojawiło się zwykłe okienko z informacją: "Poprawnie wykonane." Klikamy w puste pole i okienko się ładnie zamyka. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sadze bym to za bardzo rozbudowal, to jest raczej minimum jakie mozna zrobic, na pewno nie ma zmiany rozmiaru okienka i innych funkcji, ktore moglyby sie przydac. Co do wyswietlenia okienka to pewnie, ze zrobilem blad... powinno byc...
Tutaj masz przykladowy kod samego okienka http://jsfiddle.net/kostek/rL6Um/2/ - kod do samego okienka z draggable (edit: nie zapomnij, ze ten kod ma byc umieszony w osobnym pliku, ktory potem ladujesz przez AJAX) I masz strukture i pole manewru do dalszej rozbudowy, zreszta pamietaj ze zamiast load mozesz wstawic nastepna funkcje ajax i na success ustawic 'body' jako Twoje odwolanie do diva. Dlaczego body? Bo najprosciej jest dolaczyc gotowy kod do body zamiast generowac niepotrzebne divy. EDIT: ew. uzyc jQuery UI modal box... masz dosc duzo opcji konfiguracji, ale malo pole manewru jesli chodzi o zmiany. Ten post edytował Kostek.88 16.02.2012, 13:13:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:01 |