![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
chciałem dodać zapytanie CRON takie, które będzie mi wywoływało określoną stronę co 5 minut (przez całą dobę). Kombinuję z czymś takim: 5 * * * * wget: http://127.0.0.1:8080/test.php ale niestety nie chce mi się wykonywać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) co robię nie tak? Wie ktoś może?? Z góry dziękuje za pomoc, North (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dzieła i dobrze.... Bo nie wystarczy tylko określić czas wykonania oraz ścieżkę pliku ale trzeba dopisać jeszcze czym to ma być wykonane.
Teraz nie pamiętam jak to jest dokładnie ale postaram się ci to zaraz znaleźć na necie. Edit: To bedzie jakoś tak: Kod */5 * * * * /usr/bin/php sciezka do skryotu Kod */5 * * * * /usr/local/bin/php sciezka do skryotu Wszystko zalerzy od tego jak masz php zainstalowane Ten post edytował karolo_k 14.02.2012, 23:55:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:20 |