Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Czy wordpress udźwignie dużą bazę, Jeśli nie to co innego?
IIFF

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałbym założyć swój niszowy serwis, mimo tego że niszowy, będzie zawierał dużo tekstów, w każdym newsie będzie "trochę tekstu".
Oprócz tego chciałbym żeby każdy użytkownik miał swój profil, a nie tylko był zwykłym subskrybentem.

Pytam bo kiedyś usłyszałem że wordpress nadaje się pod strony typu "strona główna i kilka podstron", ile w tym prawdy?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sephirus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W każdej informacji jest trochę prawdy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jeśli miałbyś coś robić na naprawdę duuuużą bazę i dużą oglądalność to wordpress sam w sobie na pewno by nie dał rady. Są oczywiście płatne skrypty, które sobie z tym lepiej radzą jak na przykład vBulletin itp...

Wordpress z mądrze dobraną skórką i bez niepotrzebnych (zwiększających obciążenie) pluginów i dodatków powinien sobie poradzić ze średnią stroną (są też dostępne optymalizatory). Z tego co kiedyś czytałem jest sporo artykułów na temat wydajności tego ustrojstwa ale faktem jest też, że zdecydowana większość stron na nim opartych jest "ogólnie rzecz biorąc" niezbyt obszerna...

Wordpress jest raczej IMHO zabawką jak inne CMS'y tego typu. Spotkałem się kiedyś z próbą zastosowania wordpressa (co prawda jeszcze w wersji 2.x) na jednej z stron dość sporej firmy informatycznej, która zakończyła się zwolnieniem paru osób... i powrotem do dedykowanego płatnego CMS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Wszystko zależy nie od tego jak dużą będziesz miał bazę czy ilu będziesz miał użytkowników... ale od tego jaki będziesz miał ruch (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.12.2025 - 15:20