|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chciałbym założyć swój niszowy serwis, mimo tego że niszowy, będzie zawierał dużo tekstów, w każdym newsie będzie "trochę tekstu".
Oprócz tego chciałbym żeby każdy użytkownik miał swój profil, a nie tylko był zwykłym subskrybentem. Pytam bo kiedyś usłyszałem że wordpress nadaje się pod strony typu "strona główna i kilka podstron", ile w tym prawdy? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
W każdej informacji jest trochę prawdy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeśli miałbyś coś robić na naprawdę duuuużą bazę i dużą oglądalność to wordpress sam w sobie na pewno by nie dał rady. Są oczywiście płatne skrypty, które sobie z tym lepiej radzą jak na przykład vBulletin itp... Wordpress z mądrze dobraną skórką i bez niepotrzebnych (zwiększających obciążenie) pluginów i dodatków powinien sobie poradzić ze średnią stroną (są też dostępne optymalizatory). Z tego co kiedyś czytałem jest sporo artykułów na temat wydajności tego ustrojstwa ale faktem jest też, że zdecydowana większość stron na nim opartych jest "ogólnie rzecz biorąc" niezbyt obszerna... Wordpress jest raczej IMHO zabawką jak inne CMS'y tego typu. Spotkałem się kiedyś z próbą zastosowania wordpressa (co prawda jeszcze w wersji 2.x) na jednej z stron dość sporej firmy informatycznej, która zakończyła się zwolnieniem paru osób... i powrotem do dedykowanego płatnego CMS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wszystko zależy nie od tego jak dużą będziesz miał bazę czy ilu będziesz miał użytkowników... ale od tego jaki będziesz miał ruch (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
IIFF Czy wordpress udźwignie dużą bazę 13.02.2012, 13:32:25
IIFF Więc jaki komercyjny CMS, nadałby się pod coś ... 13.02.2012, 14:56:02
by_ikar Akurat skrypt sam w sobie to jest jedno, druga spr... 13.02.2012, 20:15:27
ShadowD Duży to dla mnie więcej niż 500 000 unikalnych odw... 13.02.2012, 20:35:54
erix No nie przesadzaj; fakt, że WP jest kobyłą, ale wi... 13.02.2012, 20:39:13 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 15:20 |