![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę aplikacje w symfony. Chcę zaaktualizacować zawartość rekordu w bazie danych w tabeli kategorie. Dane do akcji przychodzą z js.
(UPDATE kategorie SET nazwa="1", id_rodzica="1" WHERE id_kategori = "1") Powyżej to kod akcjii którym to załatwiam. Wszystko działa poprawnie kiedy dane które są różne niż te w bazie. Jeżeli w tabeli jest 1, 1, 1 i robię update na 1,1,3 wtedy będzie success. A jeżeli w tabeli jest 1,1,1 i zmieniam na 1,1,1 wtedy jest error. Jak to załatwić. Przecież nie będę najpierw wyciagał z bazy danych porównywał na poziomie akcji tych danych z tym co chce zapisać i jeżeli są różne to dopiero wykonywać update. Coś robię źle? Pozdrawiam
Powód edycji: [strife]: Dodanie tagu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie doszukałem się w dokumentacji.
Zrobiłem coś takiego:
i w firebugu sprawdziłem że gdy doda się prawidłowo zwraca {"type":1} a gdy ponownie dodam nie zmienione dane {"type":0} w środowisku developerskim do góry w pasku nie zwraca żadnych błędów. - a w sumie doczytałem, że podana liczba to liczba zmodyfikowanych wierszy. Wiec źle do tego podszedłem. W sumie chodzi mi nie o liczbe wierszy albo czy w ogóle coś zostało zmodyfikowane. Bardziej mi zależy na pozyskaniu informacji czy procedura updatu przebiegła prawidłowo. Czy podczas updatu nie nastąpił jakiś błąd. Żebym na partyzanta nie wyświetlił informacji użytkownikowi że dane zostały zaaktualizowane a tak na prawę okazałoby się że wystąpił błąd podczas updatu Ten post edytował Papub 10.02.2012, 13:15:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:34 |