![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam za zadanie wykonać skrypt obsługujący zlecenia (dane, typ, jaki czas z odliczaniem) do tego edycja, usuwanie i zamknięte zgłoszenia, czyli tylko dodawanie i edycja danych z mysql. Chciałem to zrobić w oparciu o jakiś wzorzec projektowy czy coś w tym rodzaju bo nie chce kolejny raz pisać podobnych do siebie zapytań do każdego pola. Chce to zrobić fachowo i wydajnie. Co polecacie?
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to się w końcu przemogę i skorzystam z jakiegoś fw, a wy często korzystacie z frameworków czy bazujecie na własnych kodach?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to się w końcu przemogę i skorzystam z jakiegoś fw, a wy często korzystacie z frameworków czy bazujecie na własnych kodach? Temat rzeka. Odpowiem tak: zależy kiedy, czasami dobrym wyjściem jest framework czasami nie, zależy od okoliczności. Ja osobiście mam pracę, gdzie znajomość kilku frameworków jest niezmiernie przydatna, jednak czasami zdarzają się sytuacje gdzie framework jest zbędny, trudno na to pytanie odpowiedzieć jednoznacznie bo sytuacje, z którymi się spotykamy są różne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:08 |