![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Trochę się licytujesz jak przekupka, zażarcie broniąc swoich racji. Nie licytuję się, tylko pokazuję, że WP7 to nie Zune, z funkcją dzwonienia.Poza tym cena 1500 zł jest mocno przesadzona. Urządzenia z WP7 można kupić za 300 - 400 złotych. Wprawdzie jest to taki sam szmelc jak Android w tej cenie, ale mit o wysokiej cenie został obalony. Odnośnie polityki zamkniętego systemu. Pozwolę sobie przypomnieć czasy Windows 98, kiedy narodziła się legenda BSOD. Ekrany te pojawiały się, ponieważ aplikacje pisane przez domorosłych klepaczy nie stosowały żadnych reguł, co ostatecznie wywalało system. Taka sytuacja nie jest możliwa na WP7, dzięki temu właśnie, że platforma jest zamknięta, a MS nie pozwala na żadne nakładki na system. Już widzę, jak ludzie klną na WP7, bo jakaś firma nie potrafi zrobić porządnie nakładki systemowej. Napiszę jeszcze raz. Nie uważam, że WP7 jest lepszy/gorszy od Androida czy nawet iOS. Jest inny. Każdy z systemów ma swoje wady i zalety i należy je wszystkie poznać przed dokonaniem wyboru. Ja wybrałem WP7, ponieważ aktywnie korzystam z usług i produktów MS. Jeśli w takim samym stopniu korzystałbym z Google, to wybrałbym Androida. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:38 |