![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mapy + nawigacja turn by turn IMO te mapy są tak świetne, że nie powinieneś ich na tej liście wymieniać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) bingowi jeszcze daleko do map google. Skąd wiesz że to jest znacznie więcej? Skąd wiesz że tego nie można na androidzie? Nie ma tam skydrive, ale realia internetu w polsce, skutecznie odstraszają od tego typu usług. Ale ok, jak chcesz tak wyliczać to ci wypunktuje: Cytat kontakty dostępne z Windows Live, Google, LinkedId, Facebook, Twitter + łączenie kontaktów w celu uniknięcia duplikatów Tutaj to już zależy od operatora/producenta. W czystym androidzie raczej na pewno nie da się od razu z windows live importować kontaktów (chyba że o czymś nie wiem) i na początek raczej jest tylko import z google. Do importu z innych źródeł potrzeba stosownej appki. W czystym andku tego nie ma, ale w andku który jest modyfikowany (samsung, htc, lg, sony ericsson itp) przeważnie takie ficzery są na start. Cytat synchronizacja kalendarzy Windows Live i Google To samo co wyżej, w czystym andku na pewno jest z google, z windows live nie. Cytat połączenie poczty w jedną skrzynkę odbiorczą (ogromna oszczędność miejsca na ekranie) + obsługa Hotmail, Gmail, Yahoo oraz niestandardowej konfiguracji Również jest. Cytat Office (tworzenie i odczyt dokumentów Word, Excel, OneNote) google docs Cytat SkyDrive nie ma, aczkolwiek coś tam wieści niosą że podobno coś szykują. Cytat zintegrowany czat (Windows Live, Facebook, SMS) google talk, g+ hangout. IMO hangout jest najlepsza pozycją na rynku jeżeli chodzi o grupowe czaty wideo Cytat powiadomienia z Facebooka i Twittera W czystym andku nie ma żadnych appek od twiettera/facebooka. Jak doinstalujesz to również masz powiadomienia. W andku od operatora takie apki są raczej na start (na galaxy tab miałem je na start). Cytat mapy + nawigacja turn by turn Mapy google nie są doskonałe, ale na terenie polski, bing wypada bardzo kiepsko. Masz coś jakieś jeszcze super ficzery, za które warto dać 1,5 tysiąca których android za 500zł nie posiada? Trochę się licytujesz jak przekupka, zażarcie broniąc swoich racji. WP7 jest jaki jest, używać można, czy jest lepszy od innych systemów, to nawet nie ma co dyskutować, bo tak nie jest, a mikromięki swoją polityką nie ułatwia rozwoju tego systemu. Fapple sobie może pozwolić na taką politykę i zamykanie w hermetycznym środowisku swoich produktów, z uwagi na fanbojów, którzy kupią wszystko, co fapple wyprodukuje, bo to jest dizajnerskie, cool, i w ogóle najlepsze na świecie. W przypadku innych firm, jest nieco inaczej. Jeżeli się nie ułatwia, to się ludzi zniechęca, przez co odchodzą do konkurencyjnych rozwiązań. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:28 |