![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wybacz ale telefonow na andku jest masa z takimi samymi parametrami, racja poki co mamy wiekszy wybor ale od ilu jest android na rynku a od ilu wp7;) To info tyczyło się wp7. Bo wp7 chodzi tylko na z góry narzuconych parametrach. Czyli: określony procesor/y, określona ilość ramu (512), określona ilość pamięci wbudowanej (od i do 16gb, czyli tylko i wyłącznie 16gb), określona rozdzielczość WVGA (800x400) i różnica jest wtedy tylko w przypadku obudowy telefonu i producenta, bo reszta, czyli cały system i podzespoły są niemal takie same. Cytat Ze wszystkich rzeczy, które wymieniłeś, prawie wszystkie to banały i widzi-mi-się. No tak, zawsze tak można robić w wielu przypadkach. Samochód mi nie potrzebny, będę jeździć rowerem. Po co mi rower, mogę chodzić pieszo. etc To nie jest widzi-misie, to są poważne braki. Telefony nowe z windows phone na pokładzie, nie chodzą po 800złotych żeby móc posiadać taki ubogi wachlarz opcji. Ile dałeś za swój telefon z windows phone? Poniżej 1,5k czy powyżej? Osobiście za swój dałem poniżej, ale są nowe słuchawki z androidem, które nie posiadają braków jakie posiada windows phone (aka zune phone?), a stoją poniżej tysiąca złotych. Mój szwagier sobie telefon z windows phone kupił, bo co tutaj dużo mówić, prócz aparatu nie jest mu kompletnie nic więcej nie potrzebne. Jak mu się nudzi to siedzi i fotografuje ziemię, to też podoba mu się "migawka" wwindows phone. A czy reszta jest użyteczna? Zależy. ja jako nieco bardziej wymagający użytkownik, wolałbym jednak mieć mniej ograniczeń, niż możliwości. To czego nie potrafi windows phone, potrafiła moja nokia 6030 ponad 5 lat temu. Więc zupełnie na tym polu o funkcjonalności, póki co windows phone nie ma co się mierzyć z androidem czy iOS. Nie mniej, nie uważam że kompletnie się nie da używać słuchawek od mikromiękiego. Trzeba mieć poprostu niewygórowane wymagania, i ciut więcej gotówki, plus ideologie/przyzwyczajenia które nas skutecznie zniechęca do zakupu innej słuchawki. Z tym trybem pamięci masowej jeszcze by uszło, gdyby tą muzykę można było jakoś ludzko wrzucić na telefon. Ale nie, M$ zamiast myśleć podobnie jak w przypadku windows mobile, myśli jak apple. Zamiast się rozwijać, to się zamykają. Co do domniemania, że zune phone ma przebić androida, to dość wyimaginowane marzenia, nie skonfrontowane z rzeczywistością. Mocą androida jest otwartość. Coś co zepsuje google, lub jakiś producent, naprawia to społeczność. A liberalna polityka google odnośnie aplikacji w markecie, w większej mierze przyspiesza rozwój aplikacji jak i samego systemu. Póki co android bije rekordy. WP7 istnieje już jakiś czas, i niestety nie zachwyca. Jak stanieją słuchawki, powinno wzrosnąć zainteresowanie. Do tego czasu to będzie niestety niszowy rynek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:51 |