![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sam uzywam andka od kolo roku.Mam i mialem kilka urzadzen z nim na pokladzie.
Bzdura jest to ze telefony z wp7 kosztuja duzo bo tak nie jest, nie sa one wcale takie drogie. Jesli szukasz telefonu do 500zl to radze dolozyc 100-200zl i kupic juz cos sensownego. W przedziale 500 zl polecam samsung galaxy ace sam mam do tej pory choc uzywac desire z.Telefon sprawny dziala dosyc szybko pograc idzie.Jedyne co to bateria ale jesli bedziesz mial wylaczony 3g to te 24h uciagnie. Za 600-700zl kupisz telefony z nowszym procesorem,grafika,wiecej ramu,lepsza rozdzialka i technologia wyswietlacza. W takim razie moge ci polecic lg black,desire z motorole defy ewentualnie htc desire. O ile android dobrze stoi na rynku to wp7 za 2-3 lata bedzie mocno konkurowalo z andkiem jak nie wczesniej. Android ma to do siebie ze aplikacje nie sa optimalizowane pod urzadzenia bo jest ich zbyt wiele, dlatego aplikacje crash'uja, czasami system muli itp...itd...pod tym wzgledem ios go powala i nie ma o czym w ogole dyskutowac jesli ktos sie nie zgadza. @by_ikar: Cytat Wszędzie ten sam wygląd, te same parametry, różnica jest jedynie w obudowie i logu producenta Wybacz ale telefonow na andku jest masa z takimi samymi parametrami, racja poki co mamy wiekszy wybor ale od ilu jest android na rynku a od ilu wp7;) Ten post edytował marcio 8.02.2012, 13:46:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:49 |