![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wymień 5 rzeczy, które są niemożliwe do wykonania w wp7, a może je zrobić na Androidzie/iOS. (kilka rzeczy można znaleźć, ale nie będę Ci ułatwiał sprawy...). - explorować plików na telefonie - nie możliwość posiadania na telefonie plików innych niż są akceptowane przez system (bezpieczeństwo..?) - brak trybu pamięci masowej (na uj mi taka empetrójka?) - bogata personalizacja, jak np ustawienie koloru tła (jedyne słuszne kafelki, tak jak w iphonie jedyny słuszny wygląd) - gigantyczne czcionki które niekiedy straszą, głównie w systemowych aplikacjach, niekiedy nawet jakby je ucina (patrz kontakty i nazwy kontaktów chociażby) - nie można dodawać dzwonków z własnej biblioteki, co najwyżej można je pobrać z marketplace, lub konwertować na format zune - brak rozmów 3g - ograniczone możliwości odnośnie formatów wideo, najlepiej konwertować do wmv, o matrosce można zapomnieć - napisy w odtwarzaczu wideo? Powodzenia - nie mogę sobie ustawić blokady rotacji ekranu. Moja siostra w swoim galaxy mini, ma taką opcje na wierzchu, niestety wp7 zawsze się będzie obracać - brak profilów w telefonie, jedna regulacja głośności do wszystkiego, w androidzie są 3 regulacje głośności, co często się przydaje - regulacja głośności w różnych aplikacjach działa niepoprawnie. Tzn nie wycisza dźwięku - wysyłanie maila, chcesz wysłać pdf? Powodzenia, można tylko zdjęcia (wiem, można dołączyć inne pliki, ale trzeba robić to na około, czytając poradniki etc, co na innych telefonach jest banalnie proste) - nie wiem jak jest w iphone (nie pamiętam, ostatni raz bawiłem się nim z półtora roku temu), ale np w androidze jest możliwość ustawienia w co ma być otwierane przez co. Instalując inną przeglądarkę w WP7 i tak linki są otwierane przez domyślną przeglądarkę - WVGA (ale podobno jakaś nowa wersja/aktualizacja ma działać w wyższych rozdzielczościach) - maks 16gb pamięci, bez slotu na kartę pamięci - brak możliwości instalacji aplikacji z innych źródeł. Dopiero po odblokowaniu można (nie wiem czy się traci wówczas gwarancje). (iphone też ma tą wado/zaletę). Tyle mi wiadomo po pierwszych wrażeniach (mój szwagier ma lumie). Nie wiem jak jest po aktualizacji do mango, czy te w części bugi zostały poprawione. WP7 może i jest fajny, ale póki co to traktowałbym go raczej jako podrasowany odtwarzacz zune (bo w tym istocie wp7 jest, jest przerobionym zune), niż smartfon o sporych możliwościach. Wszędzie ten sam wygląd, te same parametry, różnica jest jedynie w obudowie i logu producenta Nie mam aż takiej awersji do mikromiękiego, ale jestem realistą i szukając telefonu w określonej kwocie, szukam możliwie najlepszego. Może w wersji 8 coś się poprawi. Niestety do możliwości androida windows phone ma jeszcze kilka lat przed sobą. Używałem wcześniej windows mobile, i szkoda że zamiast poprawić ten system, na którym można dość sporo, podobnie jak na androidzie, to go uśmiercili, a wymyślili sobie jakiś windows phone na bazie odtwarzacza zune.. No ale co kto lubi/co komu potrzeba. Pal licho ile osób tego używa, ważne jest to że ma wiele braków, których nie posiada konkurencja. Miałbym się katować używając wp7 w imię jakiejś ideologi, lub awersji do wszystkiego co nie jest związane z moją ukochaną korporacją? Jak już pisałem, jestem realistą i staram się kalkulować co jest dla mnie "lepsze".. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 07:54 |