![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Póki co tak jak napisałem słuchawki z wp7 na pokładzie są na prawdę drogie, nie wiem szczerze mówiąc jak stoi rynek używanych słuchawek to ci nie powiem. Ale sam telefon, to jest raczej trochę "bieda", jeżeli chodzi o system, dlatego że jest to nic innego jak empetrójka zune z możliwością dzwonienia.. Jakiś iphone czy android byłby lepszym wyjściem, z tym że iphone to jest cały ekosystem, a androida programować możesz na każdym systemie.
Widzisz, też się kiedyś przejechałem na allegro, przy kupnie dysku twardego. Aktualnie jeżeli musiałbym kupić coś powyżej określonej kwoty, to pojechałbym odebrać to osobiście, sprawdzając na miejscu (np powyżej tysiąca złotych). Ale równie dobrze można kupić z opcją wcześniejszego sprawdzenia przed odbiorem, co na poczcie kosztuje jakieś dodatkowe 5zł. Możesz otworzyć paczkę, sprawdzić dokładnie zawartość itp. Tak kupiłem swojego nexusa, i od marca zeszłego roku jestem szczęśliwym posiadaczem. Allegro to jest całkiem dobra sprawa, tylko trzeba podchodzić do niego z pewnym dystansem i rozwagą. Jak spełnisz te warunki, to problemów mieć nie powinieneś. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Zawsze możesz też poszukać na allegro, bo bardzo często wystawiają jakieś rzeczy sklepy, typu komis telefonów. Możesz wtedy wówczas pojechać do takiego komisu osobiście i kupić poza aukcją taki telefon, z wcześniejszym sprawdzeniem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Galaxy s, za 500zł to nie jest duży wydatek. Zwłaszcza po wgraniu mu ICS ten telefon jest na prawdę sprawnym kombajnem do bardzo wielu zadań. Jak masz jakieś podstawy linuxa opanowane, to możesz cuda na patyku robić (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) np ja sobie podmontowałem w telefonie dysk sieciowy udostępniony przez sambe. Dzięki czemu fizycznie nie muszę mieć filmów na telefonie, nie muszę ich tam wrzucać nawet, a mogę sobie w każdej chwili będąc w zasięgu sieci domowej odtwarzać. BTW wp7 jest póki co dość mocno okrojony, bardzo wielu rzeczy w nim zrobić nie można, które z kolei można zrobić w iphonie/androidzie. Unixy w bardzo wielu przypadkach poprostu wymiatają. PS. wczoraj wyszedł chrome w wersji beta na androida. Powiem tylko tyle - masakra! Tak szybko strony to się nie otwierają nawet na operze! Mega stabilność, super szybkość, dostęp do zakładek z desktopa, działa nawet java (java od orcale). Jedyne wymaganie to póki co ICS (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) chodzi genialnie szybko, nawet szybciej od opery mini, która dane wczytuje z cache opery.com normalnie aż miło się przegląda strony na telefonie. Jak ktoś ma ICS zainstalowanego, nawet jako custom roma, to polecam poszukać chrome beta w markecie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował by_ikar 8.02.2012, 09:58:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:52 |