![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to nie musi być z WP7, może być android, byleby nic od apple (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Obecnie mam telefon na kartę i dobrze mi z tym, ale to 6-letnia nokia i już trochę słuchawka nie tego i bateria też nie bardzo i wyświetlacz też (tak, nokie też się psują (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Chciałbym zatem kupić sobie jakiegoś smarta, ale znajomi mówią że bez abonamentu to kupę kasy wyłożę, a myślałem o czymś do 500zł. Byleby dało się z tego dzwonić, wysyłać smsy i żeby miało wifi - wejścia na słuchawki, aparatu ani żadnych bajerów. Mam tylko dwa wymagania - żeby bateria jeśli się tylko dzwoni i smsuje trzymała dłużej niż 24h i żebym mógł na to pisać aplikacje w języku który znam - c# albo java. Hmmm, a jak to jest z Javą na WP7? Da się, czy raczej wszystkie smartfony to takie zamknięte ekosystemy jak iOS-owe?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak android, to szukaj takich słuchawek które nie będą miały zablokowanego bootloadera (niektóre motorole chociażby) oraz patrz po dostępności custom romów. Android jest fajny, o ile producenci telefonów, lub operatorzy nie dorzucą do telefonu czegoś od siebie. Chociażby taki samsung i jego nakładka touchwiz która jest bardzo dobrym przykładem dlaczego producenci nie powinni modyfikować w większej mierze androida. Otóż, touchwiz to jest nakładka systemowa, dość mocno zintegrowana z systemem, która jest bardzo nieoptymalnie napisana. W efekcie czego android posiada miano "zamulonego", "przycinającego się". Taki samsung galaxy s, który ma swojego bliźniaka z niemal identycznymi podzespołami, w ciut innej obudowie: nexus s. Galaxy s nie dostanie aktualizacji (tak twierdzi samsung) do najnowszej wersji androida, ponieważ najnowsza wersja touchwiz jest tak wymagająca, że galaxy s niestety nie uciągnie tej nakładki. Z kolei nexus s który jest bliźniakiem, dostał aktualizację do ICS w grudniu zeszłego roku i chodzi bardzo dobrze. Powstał custom rom ICS dla galaxy s, który chodzi bardzo dobrze. Tak więc wnioski nasuwają się same. Jak kupujesz słuchawkę z androidem, najlepiej kupić coś z serii nexus, co ma czystego androida bez żadnych ujmujących dodatków. Posiadam nexusa s i mogę tylko pochwalić. Jak już nie podoba się telefon z serii nexus, to niestety trzeba szukać telefonu z większymi parametrami, lub rozejrzeć się za dostępnością romów. Takie są niestety realia andorida.
W przypadku WP7 póki co nowe telefony są w dość wygórowanej cenie, zwłaszcza że nie oferują niczego, czego nie posiada konkurencja dużo tańszego. I darowałbym sobie póki co WP7. Chyba że trochę stanieją, wtedy można się bawić. Słuchawki od apple to jest cały ekosystem. Jeżeli chcesz programować na iphone, musisz mieć maka, nie wiem jak to wygląda odnośnie wersji systemu, ale podejrzewam że na jakimś kupionym maku sprzed kilku lat raczej sdk iOS nie poleci, a kupno nowego maka to raczej nie twój budżet, i chyba nawet większości osób (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Osobiście polecam ci galaxy s: http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=8...p;change_view=1 używanego w całkiem dobrym stanie nabędziesz za 500złotych raczej na pewno. A o to jak wygląda ICS na galaxy: http://www.youtube.com/watch?v=dR7282CNv0w jak widać, chodzi bardzo płynnie, co potwierdza to o czym napisałem wyżej, że jak android to najlepiej czysty (nexusy ewentualnie custom romy). Od czasu jak dostałem aktualizację do ICS to mój telefon dostał nowe życie. ICS ftw (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) BTW w przeglądarce przegląda nawet strony z flashem i działają w miarę płynnie! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) EDIT: a tutaj masz stres test telefonu od samsunga: http://www.youtube.com/watch?v=HDaKdpfnYzk jak ktoś ci kiedyś powie że ten telefon jest kruchy i skrzypiący.. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował by_ikar 7.02.2012, 14:49:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 05:22 |