![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuję już od dłuższego czasu, niestety bez skutku odpowiednika PHPowego file_get_contents w javascript. Chcę to lub coś podobnego wykożystać do załadowania innej strony (adresu URL) u siebie, nie stosując przy tym żadnego iframe itp, gdyż kod załadowanej strony chcę później "obrobić" w javascript. PS. Wiem jak to wykonać za pomocą jQuery, za pomocą funkcji: Url:, lecz niestety potrzebuję wczytać stronę, która działa na innym porcie niż domyślnym (80), a tam to nie działa, chyba że znacie jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam, i liczę na pomoc. Ten post edytował desavil 4.02.2012, 21:53:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że zrozumiałem. Jeżeli masz stronę np. www.mojastrona.pl i chcesz pobrać dane z www.innastrona.pl, to używawsz AJAXa. Tu masz wszystko ładnie opisane: http://api.jquery.com/jQuery.ajax/. Tworzysz plik np. mojplik.php, umieszczasz go na serwerze i za pomocą jQuery (pierwszy link) wysyłasz żądanie do pliku mojplik.php, on pobiera dane z innej strony przy użyciu np. cURLa, i Ci je zwraca.
Ten post edytował Korab 4.02.2012, 23:25:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że zrozumiałem. Jeżeli masz stronę np. www.mojastrona.pl i chcesz pobrać dane z www.innastrona.pl, to używawsz AJAXa. Tu masz wszystko ładnie opisane: http://api.jquery.com/jQuery.ajax/. Tworzysz plik np. mojplik.php, umieszczasz go na serwerze i za pomocą jQuery (pierwszy link) wysyłasz żądanie do pliku mojplik.php, on pobiera dane z innej strony przy użyciu np. cURLa, i Ci je zwraca. Przeczytaj co wyżej napisałem, nie mogę użyć, w tym celu PHP. Chodzi mi o wykonanie skryptu (pobraniu strony i odpowiedniej modyfikacji jej źródła i wyświetlenie) po stronie klienta (przeglądarki), nie serwera. Ten post edytował desavil 4.02.2012, 23:29:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:20 |