![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chcialem sie zapytac jak rozwiazujecie sprawe ladowania komponentow do aplikacji.
Do tej pory mialem glowny frontontroller z glownym widokiem podzielonym na bloki, gdzie do kazdego bloku ladowalem komponenty czyli blockcontroller. Nie wiem czy jest to najlepsze wyjscie, czy znacie jakies inne rowniez ciekawe podejcia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja mam to zrobione na zasadzie helpera html::widget(). Równocześnie mam klasę odpowiedzialną za utworzenie danego widgetu. Wywołanie wygląda tak:
Mam też utworzoną klasę na zasadzie:
Czyli html::widget() tworzy obiekt klasy Klasa i wywołuje na nim metodę metoda(). Metoda ta zwraca po prostu string - może skorzystać z widoku, albo nie - to już jej sprawa. Wewnątrz metody mogę dobrać się do modelu czy czego tam chcę. Aha, tutaj masz tą klasę w pierwotnej wersji (jeszcze jako symfony::include_component() ale idea praktycznie ta sama). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 06:36 |