![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki mały problem, dla jednych pewnie mały, mam problem z wyciągnięciem danych a dokładniej mówiąc z podpięciem się:
Już wyjaśniam na przykładzie kodu, oto xml:
Jak widać drzewko tu jest różne, jak dlamnie nie poukładane. a to kod który napisałem by to ściągnąć tak wyglada
Moje pytanie jest takie jak widać w XML są <dzial tab="domy" typ="sprzedaz" /> zamknięte które nie mają danych I otwarte <dzial tab="domy" typ="wynajem"> ….. </dzial> jak można to wyciągnąć te działy tylko otwarte ? mam nadzieje że jakoś udało mi się opisać sens mojego problemu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc jak i sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $path = $xml->xpath('//oferta/..'); Nie wiem czy to zadziała ale ja bym szedł w tą stronę http://www.w3schools.com/xpath/xpath_syntax.asp masz tam oferta i oferta_usun, jak uważnie przeczytasz co co jest w tym linku to zobaczysz jak łatwo można połączyć te 2 wątki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:55 |