![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Od pewnego czasu myślę nad tym, żeby może jakoś sobie dorabiać dzięki tworzeniu stron www, nie mam tu na myśli stron za 1000PLN we Flashu, tylko no właśnie... Co jest lepsze, tworzyć własnego CMS'a i po prostu tworzyć nowy szablon dla nowej strony i sprzedawać to i to, bez usługi hostingowej itp. czy użyć CMS'a np Wordpress i sprzedawać tylko szablon do niego? Co ludzie bardziej wolą? Pomóżcie mi z tym, bo na prawdę chciałbym zacząć coś robić w tym kierunku, ale nie potrafie się wybić. Kolejna sprawa to np. skąd brać grafiki? Czcionki? etc? powiedzmy np. że dostaje zlecenie na stworzenie strony internetowej o tematyce solarium, więc skąd mam teraz wziąć pół nagą kobietę, która jest ładnie opalona i ma ładne kształty, jednocześnie nie obawiając się, że zaraz ktoś mi z prawami autorskimi wypadnie? pomożecie?
Powód edycji: [erix]: nie ten dział
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat PHP i MySQL - Tworzenie stron. Vademecum profesjonalisty Potwierdzam, możesz tą książkę użyć jako podstawka, jak gdzieś ci się meble "kołyszą" bo jedna noga jest krótsza. Mam tą książkę i tylko raz ją przeczytałem, będąc wówczas bardzo początkującym znalazłem tam kilka bubli które już wtedy mnie raziły. Niestety bardzo stara książka i uczy bardzo starych praktyk, które w większej mierze nijak mają się do obecnego podejścia nawet do kodu proceduralnego. O programowaniu obiektowym nie wspomnę, bo jest to tam tak opisane że początkowo zniechęciłem się nawet do obiektówki.. Wiele tematów jest tam poruszane dość mocno ogolnikowo, jak chociażby wyrażenia regularne, które dość nawet lubię, ale tam praktycznie nic nie ma o tych wyrażeniach.. ja polecam ci blogi, masz planeta.php.pl która agreguje dość dużo blogów, przeczytaj wszystkie wpisy, przeczytaj bardziej interesujące wpisy których nie agreguje planeta, ale są na blogach agregowanych przez planetę. Czytaj forum, pytaj się na forum etc. To jest moim zdaniem dość dobry sposób, bo na takim blogu masz wpis o czymś, a pod spodem komentarze, jeżeli wpis jest zły, coś przekłamuje, uczy złych praktyk, to w komentarzach na pewno ktoś pojedzie po takim wpisie. W ten sposób masz coś w rodzaju książki wraz z korektami nanoszonymi przez innych ludzi. PS. przeczytałem wszystkie wpisy agregowane przez planetę kiedyś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:32 |