![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam do oceny stronę wykonaną w zamyśle RIA (Rich Internet Application). Co myślicie? ;> Właściwie wszystko działa poza 2 rzeczami związanymi z IE7: 1. rozjeżdża się strzałka jako zaznaczenie w menu (chyba niepotrzebne to zrobiłem w samym CSSie jednak i będę zmuszony to zrobić jako obrazek) 2. niestety IE7 nie ma zaimplenentowanego eventa onhashchange więc nie działa back button przeglądarki. Trzeba to będzie obejść pod IE. Link http://www.clearmind.pl/demo/ Ten post edytował #luq 31.01.2012, 20:13:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale to nie działa na wszystkich przeglądarkach. Chyba że dalej nie kumam. Chodzi o No i co z tego? Tylko chyba <=IE7 ma to gdzieś, a IE trzeba mieć gdzieś. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat Spoko można je naprawić ale zabierają czas a nie wpływają znacząco na jakoś produktu. Nie chcesz mi chyba powiedzieć że sam fixujesz wszystko, wszystko? ;> Zasada Pareto zasadą, ale niech Ci się trafi klient, który taką pikselozę dostrzeże. Poza tym, portfolio o Tobie świadczy i jeśli nie dopracowujesz takich szczegółów, to... [; Cytat W takich wypadkach będę nadpisywał te style, stylami lokalnymi. Albo po prostu dodaj odpowiednią klasę. Cytat Bo i tak jeśli by to działało to przeglądanie tej strony (jak i każdej innej nie spersonifikowanej pod ten target urządzeń) jest bardzo, bardzo uciążliwe. Jeśli jest wersja strony specjalnie pod mobilki (aka tablety), jest super, chowa Ci się pasek adresu, nie masz połowy zbędnych rzeczy, nawigacja jest zupełnie inna ect. W innym wypadku, no sorry, ale wchodzisz na telefonie na stronę bo musisz, bo musisz coś sprawdzić, bo chcesz to sprawdzić o pół godziny wcześniej jadąc autobusem do domu. Nie wrzucaj wszystkich użytkowników do jednego wora. To, że Ty masz gdzieś ludzi z komórkami, to nie znaczy, że oni Ciebie mogą nie mieć. Osobiście zdarza mi się w miarę często przeglądać Sieć przez telefon. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 05:42 |