![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam do oceny stronę wykonaną w zamyśle RIA (Rich Internet Application). Co myślicie? ;> Właściwie wszystko działa poza 2 rzeczami związanymi z IE7: 1. rozjeżdża się strzałka jako zaznaczenie w menu (chyba niepotrzebne to zrobiłem w samym CSSie jednak i będę zmuszony to zrobić jako obrazek) 2. niestety IE7 nie ma zaimplenentowanego eventa onhashchange więc nie działa back button przeglądarki. Trzeba to będzie obejść pod IE. Link http://www.clearmind.pl/demo/ Ten post edytował #luq 31.01.2012, 20:13:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinieneś używać styli lokalnych, szczególnie, że masz tam klasę. A o to Wam chodzi. Tak, tak racja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozostawiłem tak bo tam w zamierzeniu mogę być inne rozmiary ale przecież można nadpisywać stylami lokalnymi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do skakania ustaw line-height odpowiednie i problem zniknie. Nie wiem czy już tak nie kombinowałem. Zobaczę jeszcze raz. Dzięki! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do błędów zerknij na zachowanie strony gdy okno przeglądarki jest np. szerokości 600px. Tak, wiem no ale kto ma taką rozdzielczość ekranu? Tylko nie mówcie że telefony... Strona działa prawidłowo od 960px szerokości. Aktualnie minimum jeśli chodzi o szerokość ekranu jest 1024px a więc zostawiam zawsze trochę marginesów aby w tym przypadku także dobrze wyglądało. Wydaje mi się że to wystarcza. czcionki mi nie pasują. W sumie standardowo pojechałem:
nie wiem, to chyba kwestia gustu, dla mnie jest okej (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dzięki za uwagi! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:59 |