![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam, niedawno zacząłem dopiero poznawać wyrażenia regularne stąd więc moje problemy
i tak zmienne
przyjmują one wartości jakie chciałem. poźniej natomiast zaczynają się schody
zdaję sobie sprawę że jest tu wiele błędów, ale liczę że znajdzie się jakaś dobra duszyczka i je wskaże bądź chociaż poda jakieś wskazówki co tu zmienić pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
poradziłem sobie z tym o co pytałem jednak za pomocą wyrażenia regularnego, nie bardzo mogłem zaczaić tamte przykłady. jeśli jednak nadal ktoś chce pokierować mnie na inną metodę to proszę o jakieś przykłady. w każdym razie do sedna, wyrażenie wygląda tak, fakt jest trochę zagmatwane ale robi to co miało robić
tyle że zapomniałem o jednym fakcie w taj tabeli występują dwa różne rodzaje wierszy które różnią się tym fragmentem czy jest możliwe wyrażenie, które w przypadku pierwszym wyciągnie do tablicy WLASCICIEL, PLEMIE, GRACZ a w przypadku drugim tylko WLASCICIEL, a brak pozostałych pól będzie oznaczał puste pole tablicy? mam nadzieję że problem przedstawiłem w miarę jasno, pozdrawiam Ten post edytował El Nino9 31.01.2012, 00:53:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:17 |