Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript][jQuery] SCROLL UP/DOWN
-chłopiec z pieca-

Goście

Cześć.

Mam div, na który nadałem określoną wartość height - treść się chowa - normalka. Więc chciałbym wprowadzić możliwość przesuwania góra/dół tekstu zawartego w tym divie.
Zdaje sobie sprawę z istnienia overflow: scroll - jednak chciałbym to inaczej rozegrać. Wstawiłbym dwie grafiki (strzałka góra/dół), które regulowałyby zawartość tekstu.

Interesuje mnie rozwiązanie w jQuery, ale czy są gotowe funkcje w nim?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
enero_com_pl

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Rewelacja, chodziło mi tylko o wysokość tego track i drag. Zapomniałem o tym, że mamy !important jeszcze. Powoli do celu. Ostatni problem, to błędy w HTML/CSS, które mi to chrzanią bo np. w Chrome przewija tylko o jedną linijkę, a reszty nadal nie widzi.

Skopiowałem oryginalny kod i bez grzebania już i kombinowania zmieniłem tylko wartości, które podaleś @Strife oraz usunąłem kolory, żeby efekt był taki jak zamierzałem. W czym problem ?
+Quote Post
strife

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(enero_com_pl @ 30.01.2012, 12:16:18 ) *
Rewelacja, chodziło mi tylko o wysokość tego track i drag. Zapomniałem o tym, że mamy !important jeszcze. Powoli do celu. Ostatni problem, to błędy w HTML/CSS, które mi to chrzanią bo np. w Chrome przewija tylko o jedną linijkę, a reszty nadal nie widzi.

Skopiowałem oryginalny kod i bez grzebania już i kombinowania zmieniłem tylko wartości, które podaleś @Strife oraz usunąłem kolory, żeby efekt był taki jak zamierzałem. W czym problem ?

Na początek wywal z: #content p { margin-bottom. Na strzałkach daj background: transparent (jeżeli wymaga to dodaj !important).

Moim zdaniem ogólnie to jest problem z marginesami w #content. Najlepiej to stwórz nowego diva w środku #content i niech jego renderuje ten skrypt. Przede wszystkim pierwsze co musisz zrobić to upewnić się czy cała treść jest poprawnie wyświetlana, a potem dopiero baw się widokiem.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:35