![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tylko małe pytanie, czy istnieje jakaś możliwość wpisywania komend CMD w php, tzn, żeby to nie było tylko polecenie i wynik, ale bardziej złożone funkcje. Typu, telnet->o->i sie łączy z czymś, chodzi mi o takie drzewko komend każda po jakieś..
dało by sie zrobić to jakoś na if'ach ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm nie wiem czy dobrze myśle, ale
string system ( string $command [, int &$return_var ] ) $command jaką tu komende wstawić ? skoro gdy w cmd wpisze "echo test >>c:\plik.txt" to zadziała, hmm nie wiem czy w tym jest jakaś komenda może jakos bardziej mi to podsuniesz ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm nie wiem czy dobrze myśle, ale string system ( string $command [, int &$return_var ] ) $command jaką tu komende wstawić ? skoro gdy w cmd wpisze "echo test >>c:\plik.txt" to zadziała, hmm nie wiem czy w tym jest jakaś komenda może jakos bardziej mi to podsuniesz ? Pisałem o tym, abyś przerobił swój kod analogicznie do tego co jest napisane na php.net. Czyli przypisać do system() zmienną:
Wtedy będziesz wiedział, czemu się plik nie tworzy bo pewnie zobaczymy jakiegoś rodzaju błąd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:29 |