![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dziwny (dla mnie) problem. Sklejam sobie zapytanie SQL w PHP. Zapytanie zawiera znak & (bo mam takie wartości w bazie). Zapytanie nie działa. Robię echo $zapytanie. Kopiuje je z ekranu i przypisuję z powrotem (na sztywno) jeszcze raz do $zapytanie. Działa! No i w czym problem? Wiem tylko, że występuje tylko w przypadku stringów zawierających znak &. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę powodu aby ampersand miał być jakimś nietypowym znakiem w SQLu, możesz proszę pokazać przykładowe działające oraz przykładowe nie działające zapytanie, inaczej strzelamy tutaj na oślep.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę powodu aby ampersand miał być jakimś nietypowym znakiem w SQLu, możesz proszę pokazać przykładowe działające oraz przykładowe nie działające zapytanie, inaczej strzelamy tutaj na oślep. Bo nie jest nietypowym znakiem w SQL. Właściwie sam SQL tu chyba nie ma nic do rzeczy. Problem leży raczej na poziomie samego PHP. Nie mogę wkleić 2 zapytań (działającego i niedziałającego), bo na ekranie to one są identyczne! To jest tak: zapytanie = tresc sql z ampersandem; pg_query (zapytanie) = error bazy; echo zapytanie; CTRLC+CTRLV; zapytanie = 'CTRLC+CTRLV'; pg_query (zapytanie) = DZIAŁA!; //Dokładny kod mogę wkleić dopiero wieczorem, ale logika jest taka jak powyżej. Thnx all za zaintertesowanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:30 |