![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, mam serwer MSSQL'a w którym jest baza subiekta do którego łączę z php (2 odrębne maszyny oddzielone tysiącami kilometrów) i chciałbym wyświetlić zdjęcie danego produktu w przeglądarce z poziomu php tylko nie za bardzo mi to wychodzi... próbowałem:
jednak z headerem nic nie wyświetla a bez niego "Warning: imagejpeg() expects parameter 1 to be resource, string given in ...." bez base64_decode() też ten sam error. Próbowałem też
jednak wywala taki błąd "Warning: imagecreatefromstring(): Empty string or invalid image in ..." Jak mam wyświetlić te fotki ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$foto2 = $foto['zd_Zdjecie'];
echo $foto2['zd_Zdjecie']; Patrz uważniej co piszesz. echo $foto2; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$foto2 = $foto['zd_Zdjecie']; echo $foto2['zd_Zdjecie']; Patrz uważniej co piszesz. echo $foto2; No przypadkiem bo w kodzie mam dobrze ... znowu nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Nie zwraca nic bez headera zwraca i z echo base64_encode($foto2) zwraca http://pastebin.com/HEkU87Vf Jak dam
to zwraca Resource id #9 Jak dam echo base64_decode($foto2); to mi zwraca znak Ÿ Postęp (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) jak dam file_put_contents("zs.jpg", $foto2); to tworzy mi zdjęcie w katalogu ale tylko trochę fotki widać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kod Directive Local Value Master Value mssql.allow_persistent On On mssql.batchsize 0 0 mssql.charset no value no value mssql.compatability_mode Off Off mssql.connect_timeout 5 5 mssql.datetimeconvert On On mssql.max_links Unlimited Unlimited mssql.max_persistent Unlimited Unlimited mssql.max_procs Unlimited Unlimited mssql.min_error_severity 10 10 mssql.min_message_severity 10 10 mssql.secure_connection Off Off mssql.textlimit 65536 65536 mssql.textsize 65536 65536 mssql.timeout 60 60 tu są ustawienia php ... mam coś zmienić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy to nie wina ustawień że tylko trochę foty widać (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Zwiększyłem mssql.textlimit = 20971520 mssql.textsize = 20971520 i jest OK w końcu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) zwiększyć jeszcze te 2 parametry (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy wystarczy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ewentualnie jak to obliczyć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:42 |