![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzylem jush pare powazniejszych stron internetowych, ale teraz chcialbym wziasc sie za projekt nieco powazniejszy. Chodzi mi o jakis wiekszy wortal.
Problem jest taki, ze zupelnie nie wiem, jak sie do tego zabrac od strony projektowej. Dokladnie - jak projektowac skrypty, zaleznosci miedzy nimi, itd. I moje pytanie: Gdzie moglbym poczytac o tworzeniu takich projektow, albo obejrzec darmowe serwisy? Z gory ogromne dzieki za pomoc, kondzio;P |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok - spox. Troszke za bardzo protekcjonalnie.
Ale moze troche malo precyzyjnie zadalem pytanie... A wiec: Mam bardzo precyzyjny obraz serwisu, wiem jak chce zeby wygladal. Mam to nawet na papierze:) Ale nie mam doswiadczenia. I dokladnie tak jak ty nie chce zmieniac zalozen PROJEKTOWYCH juz w trakcie pracy nad kodem. Dlatego tez pytam ludzi, ktorzy juz cos takiego robili. Chodzi mi np o to, czy moze to wygladac np tak: Cytat w pliku glownym jest definicja tabeli i w zaleznosci od wartosci jakichs tam zmiennych wypelniane sa kolejne komorki (metoda include- z innych plikow). Np Menu byloby stale, ale tresc by sie zmieniala.
Czy np tak jak to jest w webhelp.pl: Cytat Kazdy dzial to inny plik php, zawierajacy tylko to samo menu
Moglibyscie przedyskutowac tutaj jakies podejscia. Czego napewno unikac? Co madrego wymysliliscie projektujac swoje stronki. O to mi chodzi. Bede wdzieczny jak mi pomozecie. Bo zaoszczedzi mi to duzo czasu i energii, a o to przeciez chodzi na forum:) Z gory dzieki, kondzio;P ps. Myslalem ze wortal to po prostu rozbudowany serwis tematyczny - niezaleznie od sponsorow czy wlascicieli. Jezeli rzeczywiscie jestem w tak glebokim bledzie to napisz prosze czym jest wortal wg ciebie:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 20:47 |