![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczyłem się angielskiego przez eee od 3 podstawówki chyba a więc będzie z 9 lat. Nie jestem zadowolony w ogóle z poziomu nauczania w szkole... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Aktualnie pracuje w firmie gdzie współpracujemy raczej z ludźmi z zagranicy i czasami muszę napisać jakiegoś maila w języku angielskim, i powiem szczerze że prostego maila piszę po 15min. Z moim czytaniem jest o wiele lepiej chodź też chciałbym się podszkolić a co do mówienia to jest raczej strasznie. Teraz pytanie jak najlepiej rozpocząć poważna naukę języka. Czy od razu zapisać się na jakiś kursik (Ktoś korzystał z usług jakiejś szkoły i jest w stanie polecić?)? Czy może zacząć od ebooków w mp3, gdzieś widziałem też patent na 1000 najpopularniejszych angielskich słówek które pozwalają zrozumieć bardzo duży procent przekazu. Kiedyś widziałem taki startup (chyba nawet polski) do czytania artykułów z dowolnych stron po angielsku z możliwością szybkiego tłumaczenia nieznanych nam słów i fraz (to co zaznaczyliśmy do tłumaczenia od razu wpisywało się jako słówka nieznane, możemy je powtarzać i takie tam) niestety nie pamiętam nazwy. Co polecacie? ;> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do mnie raz w tygodniu na godzinę przychodzi Anglik mieszkający na stałe w Polsce. Nie mówi słowa po polsku.
Angielski w miarę znałem, przecież dokumentacje, fora itp miałem na codzień. Problemem była rozmowa lub, tak jak mówisz, pisanie maila, bo człowiek się blokował. Po miesiącu mówiłem już całkiem swobodnie, uważam że to strzał w "dziesiątkę". Chciałem zapisać się na jakiś kurs ale odradzali mi to znajomi. Przepadały im godziny bo im się nie chciało, nie mieli czasu, coś wypadło. W grupie zawsze był ktoś słabszy, kto wstrzymywał całą grupę, nigdy nie idzie to "Twoim" rytmem. Taki Anglik przychodzi tylko dla mnie, kiedy mi nie pasuje dzwonię i przekładam, bez żadnych kosztów |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:16 |