![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak moge usunąć dolny pasek gdy mam strone szerokosci np 1400 a szerokosć ekranu np 1280, dodam że potrzebuje tego bo po obydwu stronach topu mam grafikę która zlewa sie z TOP'em jak na stronie http://www.50cent.com jednak top i grafika po lewej i prawej to odzielne jpg, ninimalna rozdzielczosc przy jakiej powinien sie pojawic dolny pasek to szerokosc topu czyli 900 px (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) oczywiście top i zawartośc strony musi być wyśrodkowana (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety kod który dałeś w sumie nic mi nie daje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a layout który chcesz pociąć jest w sumie prosty do pocięcia. Ale pokaże ci na przykładzie jak mogłoby to wyglądać, bo w sumie całość jest prosta:
Skopiuj kod, wrzuć do notatnika, i zapisz jako jakiś plik html i otwórz w przeglądarce. Obrazy tak o wyciąłem paintem, żebyś tylko wiedział o co chodzi. Nie jest to jeden plik, a są to dwa pliki i IMO więcej plików nie potrzebujesz. A widzę po kodzie HTML że wyciąłeś je w photoshopie. Pół przeźroczyste tło (czarne) które masz na stronie można bez problemu osiągnąć w css, a dla IE dać fixa, z jedno pikselowym tylko obrazkiem, który się będzie odpowiednio powielać. Pocięcie takiego layoutu to raptem godzinka roboty (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tutaj w zasadzie masz już gotowy szkielet, dodać tylko tła dla poszczególnych bloków, odpowiednio sformatować czcionki, dodać padding, dodać kilka innych rzeczy i masz gotowy layout (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) tutaj masz oczywiście nie dokładny szkielet, bo robiłem go na szybko, w ramach przedstawienia tego jakby to mogło wyglądać. O podobnym pocięciu layoutu pisałem już tutaj i dałem nawet bardzo podobny kod: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=191629 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) EDIT: zapomniałem dodać, w twoim projekcie jest potrzebna tak zwana "przyklejona stopka" (sticky footer), więc to w stylach również uwzględniłem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował by_ikar 20.01.2012, 15:13:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:10 |