![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Stworzyłem sobie prosty system uprawnień i zastanawiam się nad organizacją kodu...
Wiem, że to mój kod, wiem, że "powinienem pisać tak jak umiem", ale prosiłbym o jakieś wskazówki bądź przykłady rozwiązań w waszych aplikacjach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie rzecz biorąc to chciałbym, aby ten kod był elastyczny i w miarę łatwy w rozwoju. Ten post edytował 404 20.01.2012, 00:00:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie zastanawiam się jak to rozwiązać. Np. lista użytkowników zawiera (przykładowo) użytkowników zarejestrowanych (bez aktywnego konta), użytkowników (z aktywnym kontem), użytkowników zbanowanych. Teraz chciałbym żeby np. grupa: 'administratorzy' miała dostęp do wszystkich użytkowników, 'użytkownicy' miała dostęp do wszystkich poza użytkownikami, którzy nie aktywowali konta itd.Chciałbym to zrobić jak najbardziej uniwersalnie, ale wygląda na to, że bez stałych zdefiniowanych "na sztywno" w kodzie się nie obędzie.
Cytat ustawiam to albo na cały moduł (kontroler), albo na konkretną akcję. A nazwy modułów/akcji pobieram z routera. Więc bez względu na to jaki będzie ostatecznie link, liczy się nazwa modułu/akcji, która nie koniecznie jest zamieszczona w adresie. Byłbyś tak uprzejmy i podał jakiś przykład, bo nie za bardzo mogę to sobie wyobrazić? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:19 |