witam,
Poczytałem troche pomieszałem i wszystko działa mi juz w 90% OK. Mam tylko problem jak wysłać meila do osoby wypelniajacej formularz o np: tresci "Dziekujemy cos tam cos tam", a wypelniany formularz do administratora strony.
Bo na ta chwile dwa takie same meile dostaje wypelniajacy i administrator i nie potrafie tego oddzielic.
Oto zmodyfikowany kod
<?php
if ((empty($_POST['kurs']) or
empty($_POST['termin']) or
empty($_POST['email'])) and
!empty($_POST['submit'])) { // wyświetlamy formularz
echo "<form action='index.php' method='post'>
<p><input type='text' name='kurs' class='mass' value='".$_POST['kurs']."'></input></p>
<p><input type='text' name='termin' class='mass' value='".$_POST['termin']."'></input></p>
<p><input type='text' name='email' class='mass' value='".$_POST['email']."'></input></p>
<p><input type='text' name='uwaga' class='mass' value='".$_POST['uwaga']."'></input></p>
<table border='0'>
<tr>
<td>
<p><input type='submit' name='submit' value='.' class='input1'></p>
<p><span style='color:#fff; font-size:13px; margin:0 0 0 4px;'>Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>
</td>
</tr>
";
// lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca
</td>
</tr>
</table></form>";
}
elseif (empty($_POST['kurs']) or
empty($_POST['termin']) or
empty($_POST['email']) or
empty($_POST['uwaga']) and
empty($_POST['submit'])) { // wyświetlamy formularz
echo "<form action='index.php' method='post'>
<p><input type='text' name='kurs' class='mass' value='Wpisz imię i nazwisko *' onfocus=\"if (this.value=='Wpisz imię i nazwisko *') { this.value=''; }\"onblur=\"if (this.value=='') { this.value=''; }\" /></p>
<p><input type='text' name='termin' class='mass' value='Wpisz adres e-mail *' onfocus=\"if (this.value=='Wpisz adres e-mail *') { this.value=''; }\"onblur=\"if (this.value=='') { this.value=''; }\" /></p>
<p><input type='text' name='email' class='mass' value='Wpisz numer telefonu *' onfocus=\"if (this.value=='Wpisz numer telefonu *') { this.value=''; }\"onblur=\"if (this.value=='') { this.value=''; }\" /></p>
<p><input type='text' name='uwaga' class='mass' value='Informacje dodatkowe' onfocus=\"if (this.value=='Informacje dodatkowe') { this.value=''; }\"onblur=\"if (this.value=='') { this.value=''; }\" /></p>
<table border='0'>
<tr>
<td>
<p><input type='submit' name='submit' value='.' class='input1'></input></p>
</td>
</tr>
</table></form>";
}
// sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste
elseif (!empty($_POST['kurs']) && !empty($_POST['termin']) && !empty($_POST['email'])) { // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość
// zmienna $message zawiera treść wiadomości
$message = "
Witaj <b>$_POST[kurs]</b>,<br>
przyjęliśmy Twoje zgłoszenie. W najbliższym czasie skontaktujemy się z Tobą.<p>
----------<p>
<b>Imię i nazwisko:</b> $_POST[kurs]
<p><b>e-mail:</b> $_POST[termin]
<p><b>Numer telefonu:</b> $_POST[email]
<p><b>Informacje dodatkowe:</b> $_POST[uwaga]
";
// zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny
$header = "From: xxx <$_POST[email]> $from
Reply-to: $from
Bcc: $_POST[termin]
MIME-Version: 1.0
Content-type: text/html; charset=UTF-8";
// funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana
@mail("xxx","Wiadomosc ze strony xxx","$message","$header") or
die('Nie udało się wysłać wiadomości'); // wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia
echo "<div <span style='color:#fff; font-size:13px; margin:35px 0 0 3px;'>Wiadomość została wysłana poprawnie!</div>"; }
?>
Pozdrawiam i proszę o jakas wakazowke
Czy moze mi ktos pomoc?
Ten post edytował fcppl 18.01.2012, 23:30:21