![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sobie kod, który ma za zadanie wziąc dane z formularza przy wywołaniu POST i zapisać do sesji.
Kiedy już ma zapisane dane, ma je wykorzystać jako dane domyślne dla formularza. Zadanie banalne, ale próbuję żeby się nie napisać zbyt wiele i nie tworzyć od nowa obiektów, po prostu te dane zserializować. Niestety, pojawia się błąd "Entities passed to the choice field must be managed 500 Internal Server Error - FormException". Czy ktoś zna jakiś sposób na zgrabne przeniesienie tych danych np. do następnej strony? Fragment z kontrolera z formatką:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przesłanie danych do następnej strony (nawet bez przekazywania danych post, wystarczy zwykłe przekierowanie) to masz przecież Flashes w Symfony2. W dokumentacji jest wszystko ładnie napisane jak to wykorzystać. Możesz sobie zapisać pod jakąś nazwą całą tablicę post i wysłać ją jako jednorazową wiadomość session flash.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przesłanie danych do następnej strony (nawet bez przekazywania danych post, wystarczy zwykłe przekierowanie) to masz przecież Flashes w Symfony2. W dokumentacji jest wszystko ładnie napisane jak to wykorzystać. Możesz sobie zapisać pod jakąś nazwą całą tablicę post i wysłać ją jako jednorazową wiadomość session flash. Potrzebuję mieć te dane nie tylko na jedno kliknięcie jak podaje http://symfony.com/doc/2.0/book/controller...#flash-messages Formularz znajduje się nad listą. W zasadzie jest formularzem wyszukiwania. Chcę, żeby po edycji, ktoś wrócił dokładnie w to samo miejsce, z którego kliknął (kliknęła) coś na liście. Oprócz stanu formularza chcę też zapamiętać adres (ze zmiennymi GET) i ewentualnie przekierować go na dokładnie tą samą stronę. Sądzę, że to moze mieć związek z połączeniami do bazy, ale chyba już nic na to nie poradzę w takim razie. Sądziłem, że ktoś już miał rozwiązany ten jak się zdaje trywialny problem. No nic, zrobię na piechotę, też tak można ;-) Ten post edytował rcetra 16.01.2012, 10:01:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 23:14 |