![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Co sądzicie o logo dla bloga kulinarnego? Nie wiedziałem jak ugryźć temat szafranu, myślę że wygląda nie z gorsza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) maziajki to oczywiście pałeczki szafranu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://arbre.pl/eszafran.png) dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) // a szafran wyglada tak: (IMG:http://www.pozycjonowanie.netmak.pl/wp-content/uploads/2009/07/szczypta-szafranu.jpg) Ten post edytował dr_NO 13.01.2012, 14:07:23 |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Pewnie tak jest.
a szafran wyglada tak: wg Wikipedi "Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do przyprawiania ryżu, owoców morza, zup i ciast. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. W Polsce sławne były ongiś tzw. „baby szafranowe”, czyli drożdżowe puszyste ciasta zabarwione na żółto szafranem.Jako afrodyzjak stosowany był przez Asyryjczyków, Fenicjan, Greków, Arabów, a nawet Brytyjczyków, którzy od XIV w. hodowali go w Saffron Walden." W tej sytuacji trudno podważyć Twój wkład w obrazową definicję szafranu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 13:14 |