![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od razu zacznę że nie mam kompletnego pojęcia o AJAX'ie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) A szukam jak sprawdzić nie wysyłając formularza czy podany e-mail istnieje w bazie, chciałbym aby przy kliknięciu w <input type="submit" /> wyskoczył alert js. Jak coś takiego najprościej uzyskać ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na to nie wpadłem, tylko nie wiem czy dobrze je połączyłem
Kod <script type=\'text/javascript\'>
function check(form){ var message = ""; if(form.email.value == ""){ message +="Proszę wpisać adres e-mail !\n"; } if(form.name.value == ""){ message +="Proszę wpisać nazwę firmy !\n"; } if(form.address.value == ""){ message +="Proszę wpisać adres firmy !\n"; } if(form.postcode.value == ""){ message +="Proszę wpisać kod pocztowy !\n"; } if(form.city.value == ""){ message +="Proszę wpisać nazwę miasta !\n"; } if(form.nip.value == ""){ message +="Proszę wpisać NIP !\n"; } if(message != ""){ alert(message); return false; } var CheckEmail = ""; var email = $("#email").val(); var p_id = "'.$_GET['id'].'"; $.ajax({ type: "POST", url: "live_query.html", data: {check_email: email, p_id: id}, success: function(result){ if(result == 0){ CheckEmail = true; } else if(result == 1){ CheckEmail = false; } } }); if(!CheckEmail){ alert(\'Podany adres e-mail już istnieje w naszej bazie !\'); return false; } } </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:42 |