![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki mały problem i nie bardzo wiem jak to rozwiązać, czy jest jakoś możliwośc żeby wstawić dane jednoczesnie do 4 tabel ? a nie 4 zapytaniami ? Bo odczytywanie w jednym zapytaniu bez wiekszego problemu, a co z zapisem do tabeli ? Można wogole ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Tja.... tylko, że ta Twoja jedna procedura i tak będzie zawierała w sobie 4 zapytania będące insertami. Owszem,w procedurze będą,ale w kodzie php robisz tylko jedno zapytanie. Cytat Jak się trzecie wywali to i tak dwa pozostałe zostaną wykonane. A niby jak,dlatego poleciłem PDO,aby użyć parametrów w procedurze. Do tych czterech insertów używamy tych samych parametrów-nie ma opcji ,żeby jakieś zapytanie się nie wykonało. Albo wszystkie zapytania się wykonają albo ,żadne ,gdyż w każdym zapytaniu ,będą wykorzystywane te same parametry. Cytat Też mi niesamowite rozwiązanie problemu :/ Zawsze jakieś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 16:16 |