![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Do generowanie modeli służy komenda w konsoli: doctrine orm:generate-entities models models to mój folder no nie? ale zawsze zwraca wynik mi: No Metadata Classes to process. ale skąd te dane gdzie mam wrzucić? PROSTE DZIAŁANIE GENERATORA: wrzucam w folder A, pisze komendę mam w folderze B. To powinno być opisane na głownej stronie doctrine, NIE MA TEGO NIGDZIE W INTERNECIE!!! PYTANIE OCZYWISTE MOJE JEST GDZIE WRZUCIC TE PLIKI? oczywiscie chodzi mi o generawanie z xml lub yaml (obojetnie niech chociaz jeden dziala). GDZIE WRZUCIC TE PLIKI I JAK TO GENEROWAC PYTANIE JEST PROSTE?
Powód edycji: [piotrooo89]: poprwaiłem byka w temacie w ogóle a nie wogule, zapraszam do słownika.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zobacz tak:
W zmiennej $result teraz powinieneś mieć tablicę z obiektami wszystkich użytkowników. Repozytorium to nic innego jak zwykła klasa z polami prywatnymi, getterami i setterami, która odpowiada jednej tabeli w bazie danych. Wszystko jest opisane w dokumentacji Doctrine. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zobacz tak:
W zmiennej $result teraz powinieneś mieć tablicę z obiektami wszystkich użytkowników. Repozytorium to nic innego jak zwykła klasa z polami prywatnymi, getterami i setterami, która odpowiada jednej tabeli w bazie danych. Wszystko jest opisane w dokumentacji Doctrine. teraz zaczęły mi działać te "podobiekty" na jednej encji ale na drugiej nie: może ma uszkodzony model albo coś takiego. Pytanie czy dałoby się to zmapawać od razu? Tzn. żeby jak mam np. User i Product to żeby $user->getProducts() nie ładował produktów w chwiliwi wywołania ale żeby ładowało od razu te products. Teoretycznie coś takiego chyba umożliwia JOIN czy mam racje? Bo też badając czas wykonania getProducts() coś mi się wydaje że to nie działa. Ale czy dobrze rozumiem czy tak powininen działać JOIN? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:21 |