![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Do generowanie modeli służy komenda w konsoli: doctrine orm:generate-entities models models to mój folder no nie? ale zawsze zwraca wynik mi: No Metadata Classes to process. ale skąd te dane gdzie mam wrzucić? PROSTE DZIAŁANIE GENERATORA: wrzucam w folder A, pisze komendę mam w folderze B. To powinno być opisane na głownej stronie doctrine, NIE MA TEGO NIGDZIE W INTERNECIE!!! PYTANIE OCZYWISTE MOJE JEST GDZIE WRZUCIC TE PLIKI? oczywiscie chodzi mi o generawanie z xml lub yaml (obojetnie niech chociaz jeden dziala). GDZIE WRZUCIC TE PLIKI I JAK TO GENEROWAC PYTANIE JEST PROSTE?
Powód edycji: [piotrooo89]: poprwaiłem byka w temacie w ogóle a nie wogule, zapraszam do słownika.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: jaka "esencja"?
Po drugie: Z tego co wiem po użytkowaniu Doctrine w Symfony2 to musisz każdy nowo dodawany obiekt przepuścić przez metodę $em->persist(), oraz później wywołać metodę $em->flush(). Nie wiem czy tak jest w czystym Doctrine więc nie będę się kłócił. Po trzecie: Ten obiekt PersistentCollection wg mnie to właśnie ma coś związanego z tą metodą persist co napisałem wyżej. Wydaje mi się, że nie do końca przeczytałeś dokumentację, i próbujesz "przekształcić" lub "dostosować" Doctrine do swojego toku myślenia. Niestety musze Ci powiedzieć, że to Ty musisz się nauczyć korzystać z Doctrine jak z każdego innego narzędzia. Nic samo nie przychodzi, i nie pisz takich rzeczy jak "Ludzie to jest esencja i to jest skandal żeby to nie działało." bo to troszkę parodią jedzie. Nie chcę Cię obrażać czy coś, ale po prostu takie jest moje zdanie. Przeczytaj dokłądnie dokumentację (z tego co widziałem to jest bardzo dobrze napisana) i dopiero w tedy pisz: "tak jest w dokumentacji ale mi nie działa". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: jaka "esencja"? Po drugie: Z tego co wiem po użytkowaniu Doctrine w Symfony2 to musisz każdy nowo dodawany obiekt przepuścić przez metodę $em->persist(), oraz później wywołać metodę $em->flush(). Nie wiem czy tak jest w czystym Doctrine więc nie będę się kłócił. Po trzecie: Ten obiekt PersistentCollection wg mnie to właśnie ma coś związanego z tą metodą persist co napisałem wyżej. Wydaje mi się, że nie do końca przeczytałeś dokumentację, i próbujesz "przekształcić" lub "dostosować" Doctrine do swojego toku myślenia. Niestety musze Ci powiedzieć, że to Ty musisz się nauczyć korzystać z Doctrine jak z każdego innego narzędzia. Nic samo nie przychodzi, i nie pisz takich rzeczy jak "Ludzie to jest esencja i to jest skandal żeby to nie działało." bo to troszkę parodią jedzie. Nie chcę Cię obrażać czy coś, ale po prostu takie jest moje zdanie. Przeczytaj dokłądnie dokumentację (z tego co widziałem to jest bardzo dobrze napisana) i dopiero w tedy pisz: "tak jest w dokumentacji ale mi nie działa". przepuszczenie usera przez ten persist nic nie daje. To co Ty mowisz to chyba przy dodawaniu do bazy tak? A jak czytać no jak? W dokumentacji nie ma takich "skomplikowanych" przykładów. Dalej nie mogę odczytać żadnych poobiektów mojego obiektu żadną metodą: całe to doctrine jest kompletnie bez tego nieprzydatne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:16 |